Nieuwsbrief 6 juni 2020

Camping Perticara tijdens de Corona epidemie

Lieve campinggasten,
Graag willen we jullie informeren over de actuele situatie bij ons op de camping en in de regio waar de camping zich bevindt. Na de strenge lockdown vanwege het Covid-19 virus zijn we in Italië langzaam maar zeker uit een diep dal gekropen. Sinds 1 juni zijn alle bars, restaurants, musea en winkels weer open en hebben ook wij het hek weer opengegooid voor de Italiaanse reizigers. We kunnen niet wachten totdat het 15 juni is want ook dan mogen jullie Nederlanders en natuurlijk andere Europese gasten weer naar Italië reizen. Doorreizen naar Italië via Zwitserland is op dit moment al mogelijk met bewijs van boeking van je vakantie!

In de vorige nieuwsbrief (in 2019) hebben we laten weten dat families met kinderen weer welkom zijn in de periode van 25 juli tot 23 augustus. Vanwege het coronavirus en de daarbij horende onzekere periode is er veel vraag geweest om deze periode te verlengen. Daardoor hebben we met elkaar besloten om vanaf 1 juli a.s. iedereen welkom te heten op de camping, dus ook families met kinderen. Wij hopen er de komende maanden alsnog een fantastisch seizoen van te kunnen maken en jullie allemaal te kunnen laten genieten van een welverdiende en onbezorgde vakantie in Perticara. In ieder geval beginnen we nu een klein beetje te merken dat het weer voorzichtig op gang komt dus daar zijn we ontzettend blij mee.

Op onze website hebben we gecommuniceerd welke maatregelen we allemaal hanteren op de camping en welke regels er gehanteerd worden in de omgeving, zoals bijvoorbeeld bij restaurants en supermarkten. Gasten die al eerder op onze camping zijn geweest weten dat onze sanitairvoorzieningen zo zijn ingericht dat er badkamertjes zijn met douche, wastafel, spiegel en toilet. Dit is een groot voordeel en bevordert de hygiene aangezien alles in één ruimte aanwezig is. Verder hangen er verpreid over het terrein desinfecteerpompjes om je handen te reinigen en worden de openbare ruimtes nog vaker schoongemaakt.

Wat zijn de Italiaanse regels in de openbare ruimte?
* Een mondkapje dragen in gesloten ruimtes
* 1 meter afstand houden van elkaar
* In supermarkten en sommige andere winkels wordt er soms gevraagd om de verstrekte handschoenen te dragen
* Reserveren van restaurants en musea

Een volledig verhaal over alle maatregelen lees je hier.

Inmiddels is de camping ook uitgebreid tot een ware mini-supermarkt en kan je bij ons diverse producten online bestellen. Bij aankomst ontvang je hier alle informatie over. Producten die je zoal kan bestellen zijn: brood, yoghurt, muesli,  eieren, jam, boter, melk, olijfolie, pasta, pesto, diverse dranken en nog veel meer. Middels deze bestellijst kan je dus online je bestelling aan ons doorgeven en wij zorgen dat de bestelling de volgende dag voor je klaar staat bij de receptie. Ook zal onze groenteboer dit jaar 3x per week aanwezig zijn op de camping met zijn kraampje vol met lekkere verse groenten en fruit. Om het nog luxer te maken voor onze gasten hebben we met de slager uit Perticara afgesproken om ‘vlees’ bestellingen te kunnen doen, die dan door de slager worden afgeleverd op de camping. Heb je dus zin in een avondje heerlijk bbqen of heb je gewoon een stukje kipfilet nodig voor in de pasta, dan kan je dit ook vooraf bij ons bestellen en zorgen wij dat alles netjes bij ons in de koeling voor je klaarstaat!

Elke dag zijn er weer nieuwe ideeën die in ons hoofd omgaan, dus wie weet verrassen we jullie met nog meer nieuwe plannen!

We gaan voor een fijn en gezond vakantieseizoen en heten jullie graag welkom!

Arrivederci a Camping Perticara!
Jurrien & Daphne, Bert & Nel