Seizoen 2020

Beste kampeerders,
Inmiddels komt de datum van 10 mei steeds dichterbij en dat is de dag dat wij “officieel” weer open zouden gaan. Maar net als alle andere campings blijft ook bij ons de poort gesloten. Regelmatig bereikt ons de vraag wanneer we wel open gaan. Het antwoord kan kort zijn: wij weten het niet!!

De Italiaanse regering besteed geen aandacht aan onze sector. Gisteren (27 april) is er wel een “brandbrief” naar de regering gestuurd met daarin de roep om duidelijkheid.

Met (Italiaanse) collega’s is er regelmatig (online) contact. Ook met beroepsorganisaties die praktische adviezen geven. Zij zijn optimistisch en praten over een openstelling vanaf juni. Maar Nederlanders blijven praktisch en daarom denken we na over “hoe de camping open kan” in deze tijd van covid 19.

Wij prijzen ons gelukkig met de prachtige plek waarop onze camping is gelegen. Het feit dat het een kleine camping is met ruime plaatsen en veel bewegingsvrijheid is nu zeker een groot voordeel. Zoals velen weten hebben wij een paar jaar geleden er al voor gekozen om niet meer bommetje vol te staan maar te gaan voor kwaliteit. En nu houden we ons bezig om die kwaliteit nog concreter te maken en daarbij rekening te houden met het covid-19 virus.

Net als in Nederland zijn er ook buiten de camping regels waaraan ook de camping gasten mee geconfronteerd worden.  Bijvoorbeeld het dragen van een mondkapje. Wij zijn er inmiddels aan gewend. “Buiten” de camping en vooral  in de grotere winkels zoals bv. de supermarkten is dit verplicht. So wie so worden er veel mondkapjes gedragen. Vooralsnog wordt er ook geadviseerd om met 1 persoon de boodschappen te doen. Of dit zo blijft weten we niet. Eigenlijk is deze regel niet anders dan in Nederland.  Maar onze campinggasten hoeven het vakantiegevoel bij ons niet te missen. Naast de rust op de camping zijn er voldoende mogelijkheden om even lekker er op uit te trekken. Een stevige wandeling of fietstocht, een ijsje eten in Perticara of een dorpje verderop. Een bezoek aan een restaurant of musea, het kan allemaal wel zolang ook hier rekening gehouden wordt met de “social distance”.

Gelukkig gaat het goed in Italië. Het aantal besmettingen neemt per dag af. In Italie wordt heel veel getest.  (60.000-70.000 per dag). Dit laatste zorgt ook dat de cijfers van het aantal besmettingen vele malen hoger ligt als in bv. Nederland. Wij hopen dat de afname van de besmettingen blijft afnemen.  Wij hopen van harte dat we straks mogen gaan doen  wat we graag doen en dat is onze gasten een mooie tijd geven op onze prachtige plek.

Mochten er vragen zijn, schroom niet en mail gerust!
Wij hopen u en jullie in goede gezondheid in Perticara te gaan zien.

Jurrien en Daphne, Bert en Nel.