Wandel- en fietsroutes

Diverse mooie wandelroutes
Vanaf ons landgoed kan je er te voet direct op uit. Het is een prachtig gevarieerd gebied om te wandelen; achter iedere heuveltop verschijnt weer een ander landschap. Oude gasten hebben voor ons negen wandeltochten beschreven variërend van één uur tot drie uur en langer. Daarnaast is er een wandelkaart met routes van dorp naar dorp, dwars door het (wei)land.

Verder hebben wij voor onze gasten een detailkaart met alle weggetjes en dorpen in de omgeving. Hierop staan ook zogenaamde ‘strada bianca’, weggetjes zonder asfalt. Je loopt wel kans hier de plaatselijke boer op z’n tractor tegen te komen! Deze weggetjes zijn ideaal om te wandelen. Verdwalen kun je niet, daarvoor is het gebied te open. Heerlijk wandelen door de natuur zonder iemand tegen te komen, is hier heel goed mogelijk.

Wielrennen, mountainbiken of recreatief fietsen
Perticara ligt midden in een prachtig heuvelgebied, dat wijd en zijd bekend staat als een paradijs voor wielrenners, mountainbikers of recreatief fietsers. Zo ligt Perticara aan het parcours van de befaamde klimkoers over de Nove Colli (de Negen Heuvelen-route), in de buurt van Cesenatico. Deze koers, die eind mei wordt verreden, is vernoemd naar de beroemde Italiaanse wielrenner Marco Pantani, die in Cesenatico woonde. Elk jaar verwelkomen wij fanatieke wielrenners die zonder vrees de hoogteverschillen te lijf gaan. Petje af!

De mooie natuur rond Perticara leent zich ook uitstekend voor mountainbikes. 
Gaat het fietsen in de bergen je een tandje te ver of heb je geen geschikte fiets (racefiets/mountainbike/e-bike), dan kan je ook fietsen in de dalen buiten Perticara. Bij Novafeltria begint bijvoorbeeld een ‘plat’ fietspad richting de badplaats Rimini. Je zal de fietsen dan eerst een stukje met de auto moeten vervoeren.