Over de Tenuta

De italiaanse droom

In april 1998 tekenden wij, Bert en Nel Eigenbrood uit Lisse, het koopcontract voor een oude boerderij met een bijbehorende lap landbouwgrond, vlak buiten Perticara. Met de aankoop ging een lang gekoesterde wens in vervulling: een eigen plek in Italië om een mooie camping te creëren. Na jaren van voorbereiding begonnen we in de zomer van 1998 met het grote verbouwen: de oude boerderij werd omgetoverd tot een gebouw met plaats voor receptie, restaurant, recreatieruimte en washokken. Het terrein kreeg een zwembad, terrassen, riolering, waterleidingen en stroom. Na een jaar hard werken konden we in 1999 de eerste gasten verwelkomen en sindsdien is onze rustieke en gezellige camping vrijwel ieder jaar volledig bezet.

Elk jaar verheugen we ons op het zomerseizoen, dat ons zoveel leuke gasten brengt die komen genieten van de zon, de rust en de omgeving. Precies wat wij hier ook kwamen zoeken, inmiddels al meer dan vijftien jaar geleden. We kunnen met trots zeggen: onze Italiaanse droom is helemaal uitgekomen!

Dit is het……dit was het!

Op 20 september 2020 is Camping Perticara opgehouden met het verhuren van kampeerplaatsen. Wij, Bert en Nel gaan genieten van ons pensioen. Het waren 22 prachtige jaren en echt niet altijd rozengeur en maneschijn, maar desondanks hebben we genoten van deze fantastische tijd!

Toen wij deze plek vonden was het Bert die de legendarische woorden sprak: ‘Dit is het!’ En nu zeggen we ‘Dit was het’! Ondanks de corona hebben we een heel mooi laatste seizoen gehad met veel vertrouwde gezichten. Het deed ons goed hoeveel mensen zich uitgesproken hebben over ons besluit. Iedereen gunt ons de rust waar we naar uitkijken en begrijpen heel goed waarom wij niet weg willen uit Perticara.Het feit dat er niet meer gekampeerd kan worden, wordt door velen nu al als een gemis gevoeld. Maar wat blijft zijn de mooie herinneringen.

En nu……plannen genoeg! In het najaar wordt er begonnen met een renovatie van het zwembad. Kleiner en energiezuinig. Dit omdat wij onze accommodaties nog wel gaan verhuren. De appartementen, mobilhomes en het chalet kunnen gereserveerd worden en op deze manier kan er toch nog vakantie gevierd worden in Perticara.

Wij willen al onze kampeerders nogmaals hartelijk danken voor het feit dat er ooit gekozen is om vakantie te vieren op Camping Perticara. Dank jullie wel voor alle lieve woorden, complimenten, adviezen en oprechte belangstelling.
Iedereen wensen wij veel gezondheid en geluk en wie weet een weerzien in Perticara .

Dankbare en hartelijke groet van Bert en Nel.