Strand

Badplaats Rimini
Het dichtstbijzijnde strand vind je in de moderne kustplaats Rimini, op 45 minuten rijden. Typisch Italiaans zijn de ‘bagno’s’. Hier kan je alleen liggen als je een strandstoel of parasol huurt. Maar er zijn ook voldoende vrije stranden, waar je de auto dichtbij kan parkeren.

Liever winkelen dan zonnen? Ook dat kan in Rimini. Aan de boulevard zitten veel kleine winkeltjes. De grote shopping malls vind je langs de rondweg van Rimini en aan de weg van Rimini naar San Marino.

Rimini centrum is overigens ook het bezoeken waard. De stad is rijk aan historie, kunst en cultuur. Je zal een hele andere kant van Rimini leren kennen.

Strand in Riccione
Het strand in Riccione wordt aan beide zijden begrensd door een rivier. In het noordwesten loopt dit strand over in het strand van Rimini en in het zuidoosten in het strand van Misano Adriatico. Achter het strand ligt de boulevard waar je een aantal barretjes en winkeltjes vind. Het strand is opgedeeld in ‘bagni’ (afgezette stranddelen), waar het afnemen van de aanwezige ligbedden en parasols verplicht wordt. Tussen de ‘bagni’ liggen echter ook kleine delen strand waar het vrij toegankelijk is.