Authentieke Italiaanse steden en dorpen

Centrale ligging

Door de centrale ligging van Tenuta Perticara zijn er in de buurt talloze bezienswaardigheden, van authentieke Italiaanse steden en dorpen tot prachtige bergtoppen en natuurgebieden. Ook het strand is binnen handbereik, op ongeveer 45 minuten rijden ben je al bij de kust.

Prachtige steden en leuke marktjes

Op ca. één uur rijden vanaf de Tenuta vind je prachtige steden zoals Ravenna, Urbino en Cesena. Maar ook het historische centrum van Rimini is een bezoekje waard. In deze steden zijn naast musea ook veel winkels en marktjes. Daar koopt de Italiaan groente en fruit maar ook zijn/haar modieuze kleding en schoenen. In de receptie is informatie aanwezig over alle marktjes in de omgeving.

Authentieke Italiaanse dorpjes

Ook in de directe omgeving zijn er juweeltjes van Italiaanse dorpen. Wat dacht je van het burchtdorp San Leo, Sant Agata Feltria met het oudste houten theater en het artistieke dorp Pennabilli met de kunst van Tonino Guerra. In deze dorpen worden veel lokale feesten georganiseerd die verrassend origineel en groots zijn.

Vlak bij de Tenuta ligt het mini staatje San Marino, heel toeristisch maar zeker de moeite van een bezoek waard.

>Boek over de omgeving van Camping Perticara

Boekje over de omgeving

Lees het Nederlandstalig boekje met heel veel informatie over onze streek. Blz 81 tot 159 gaan specifiek over de directe omgeving. Door hiernaast op het plaatje te klikken, kun je het boekje downloaden.

 

Kleine impressie van de dorpen en steden in de omgeving