Nieuwsbrief 2019

Ciao tutti,

Wat is het campingseizoen toch weer snel voorbij gevlogen! Maar wat hebben we genoten de afgelopen 5 maanden. Voor ons (Jurr & Daph) was het een enorm leuke ervaring om als ‘beheerder’ de camping te runnen, iets wat we de komende tijd nog zeker willen gaan doen met veel plezier! Campinggasten een fantastische vakantie bezorgen is toch het leukste wat er is… 🙂

We hebben in het voorseizoen een bomvolle camping gehad, iets wat we alle vier als ‘geweldig’ hebben ervaren. Mede door het programma ‘We zijn er bijna’ wat vorig jaar (deels) op de camping is opgenomen is het een bijzonder succesvol voorseizoen geweest met vele nieuwe gasten die alleen het uitzicht al als ‘pareltje’ omschreven. Ook onze Italiaanse kok Luca heeft zich enorm laten zien met vele heerlijke gerechten uit de streek….wat was het lekker! Naarmate het seizoen vorderde kookte hij niet alleen de gerechten van de menukaart, maar bereidde hij ook heerlijke visgerechten en werden er diverse menu’s met o.a. truffel gemaakt. 
En niet te vergeten….het grote feest voor het 20-jarig bestaan van de camping! Het was een en al gezelligheid met de gasten.

Daarnaast is de camping het afgelopen seizoen voor het eerst alleen voor volwassenen geweest, iets wat enorm veel reacties en meningen heeft opgeleverd. Voor Bert en Nel was dit de juiste beslissing en heeft het hun enorm veel rust opgeleverd. Voor ons (Jurr & Daph) was het soms wel wat stil en miste we de reuring. Na een paar avondjes brainstormen met een glas wijn, zijn we uitgekomen op het volgende: in het hoogseizoen gaan we een beperkt aantal plekken openstellen voor families met kinderen. Vier weken lang, in de periode van 25 juli tot 23 augustus (de laatste 4 weken van het hoogseizoen) zullen we 25 plekken beschikbaar stellen.

Degene die optimaal willen genieten van rust en stilte raden wij aan om in de periode voor 25 juli te komen of natuurlijk vanaf 23 augustus.

Wat nog meer en wat blijft er:
Diverse excursies, pizza-avonden, pubquizavonden, gezamenlijke diners en niet te vergeten de sportevenementen (zoals het EK en de Olympische Spelen) op tv. Volgend jaar zal het oude jeugdhonk omgetoverd worden tot een groot ‘sportcafé’ met een groot scherm en een bar voor degene die naast het kijken ook willen genieten van een lekker biertje of wijntje.

Ook de fietsroutes waren dit jaar enorm populair onder de campinggasten. De sportievelingen konden hun hart ophalen met diverse mooie routes door de prachtige Italiaanse landschappen. Voor degene die het plan hebben om volgend jaar naar Perticara te komen raden wij aan om (als je die hebt natuurlijk) een e-bike mee te nemen, de omgeving is namelijk heuvelachtig en bergachtig dus veel klimmen en dalen. Een e-bike is daarom wel erg handig 😉 We hopen de komende periode weer een aantal nieuwe fietsroutes te ontdekken, zodat we deze ook weer met jullie kunnen delen.

Natuurlijk staan er komende winter ook weer een aantal verbouwingen gepland. De appartementen worden voorzien van een airco, het chalet krijgt een nieuwe vloer, keuken en zal ook worden voorzien van airconditioning. Daarnaast gaan we ons bezig houden met het onderhoud van het terrein en worden er weer veel bomen gesnoeid.

Wij, Jurr & Daph gaan de nabije omgeving van Perticara verkennen (van de verschillende wandelroutes lopen, tot leuke dorpjes bezoeken en diverse ritjes maken op de mountainbike) en uiteraard de prachtige Italiaanse taal leren.

Wij wensen jullie allemaal al het goed en hopen jullie natuurlijk (weer) te zien in 2020!

Saluti da Perticara,
Jurr, Daph, Bert en Nel