Zijn er bezienswaardigheden in de buurt?

Meer en meer realiseren wij ons dat onze camping in een unieke omgeving ligt. Steden als Ravenna, Rimini, Bologna, Assisi, Urbino en Florence worden door onze gasten bezocht. Ook de dorpen in de directe omgeving van de camping imponeren onze campinggasten. “Wat een rust en ruimte”, is een veel gehoorde opmerking.

De overvloed aan cultuur en schitterende natuur nodigen uit om bekeken en ervaren te worden.

Ravenna
Ravenna is wereldberoemd om zijn schitterende Byzantijnse mozaïeken uit de 5de en 6de eeuw in kerken.

Urbino
Een prachtig bewaard gebleven 15de-eeuwse stad. Hoogtepunt is het paleis van de hertogen, met name hertog Federico, heeft een belangrijke rol gespeeld.

San Marino
San Marino is de oudste republiek van de wereld. Het belastingparadijs trekt veel toeristen door zijn fraaie ligging, het historische centrum en de vele winkels.

San Leo
Deze prachtige rotsvesting was ooit de hoofdstad van Italië. Hier lijkt de tijd stil te hebben staan. San Leo heeft zeer mooie monumenten, zoals het Fort uit de 15 eeuw, de Parochiekerk uit de 9e tot de 11e eeuw en de Dom uit 1173. Vanuit San Leo heb je een prachtig uitzicht over de omliggende heuvels en dalen.

Assisi
Geboorteplaats van Fransiscus van Assisi. Een prachtig bewaard gebleven stad met vele mooie kerken, kloosters en huizen. Hoogtepunt is de drie verdiepingen tellende kerk van San Francesco.

Rimini
Het dichtstbijzijnde strand vind je in deze grote badplaats. Typisch Italiaans zijn de ‘bagno’s’, hier kan je alleen liggen als je een strandstoel of parasol huurt. Maar er zijn ook voldoende vrije stranden, waar je de auto dichtbij kan parkeren.

In de kustplaats Rimini kan je naast heerlijk zonnen aan zee ook volop shoppen bij de vele winkels die Rimini biedt. Op de weg tussen San Marino en Rimini bevinden zich vele winkelcentra. Maar ook langs de boulevard vind je allerlei kleine winkeltjes. Mocht je op zoek zijn naar historie: dan vindt je in Rimini bijvoorbeeld een Boog van Augustus uit 27 voor Christus, de Ponte di Tiberio uit de 1e eeuw na Christus en de wonderschone Malatesta tempel.

De dorpen in de directe omgeving zijn ook zeker de moeite waard om te bezoeken, zoals Talamello, Pennabilli, St. Agata Feltria, Sarsina, Petrella Guidi, Santarcangelo di Romagna en Verucchio. Ook het Mijnmuseum in Perticara is dagelijks te bezoeken, daar vind je veel over de geschiedenis van Perticara en in het bijzonder van de ex-zwavelmijn.