Wanneer en waar is er een markt?

In de dorpjes in nabije omgeving is er op verschillende dagen in de ochtend markt. De een wat groter dan de ander, maar overal is wel een groente en/of fruitkraam. Italianen kopen zelf veel op de markt, je vindt daar dan ook een ruim assortiment van goede kwaliteit.

Op vrijdag is er een kleine markt in Perticara en op maandag een grote markt in Novafeltria.

Een bijzondere markt in september is in Pugliano welke op elke maandag plaatsvindt. Dit is een twee hectare grote openluchtmarkt waar de Italianen eten, drinken en al hun inkopen doen: van een krop sla tot koe, van curiosa tot antiek en van snoep tot vis.

Er zijn ook markten waar je kunst en antiek kan kopen. Zo is er op elke eerste zondag van de maand een grote antiekmarkt in Santarcangelo en in Arezzo (in Arezzo ook op de zaterdag ervoor).