Wielrennen ● mountainbiken ● recreatief fietsen

Wielrennen

Perticara ligt midden in een prachtig heuvelgebied, dat wijd en zijd bekend staat als een paradijs voor wielrenners, mountainbikers of recreatief fietsers. Zo ligt Perticara aan het parcours van de befaamde klimkoers over de Nove Colli (de Negen Heuvelen-route), in de buurt van Cesenatico. Deze koers, die eind mei wordt verreden, is vernoemd naar de beroemde Italiaanse wielrenner Marco Pantani, die in Cesenatico woonde. Elk jaar verwelkomen wij fanatieke wielrenners die zonder vrees de hoogteverschillen te lijf gaan. Petje af! In de receptie hebben wij routes en kaarten hiervoor klaar liggen.

Jong en oud

Mountainbiken

De mooie natuur rond Perticara leent zich ook uitstekend voor mountainbikes. Een aantal routes zijn hiervoor uitgeschreven en beschikbaar in de receptie.

Mountainbiken

Recreatief fietsen

Gaat het fietsen in de bergen u een tandje te ver of heeft u geen geschikte fiets (racefiets/mountainbike/e-bike), dan kunt u ook fietsen in de dalen buiten Perticara. Bij Novafeltria begint bijvoorbeeld een ‘plat’ fietspad richting de badplaats Rimini. U zult de fietsen dan eerst een stukje met de auto moeten vervoeren.

Rust na een fietstocht